Fitness Institute

Jeg vil lige slå et slag for de uddannelser jeg har været igennem hos Fitness Institute i Århus.

Det har været en vild rejse med en masse nye bekendtskaber, ny viden og ikke mindst nye uddannelser, som skal hjælpe mig med at opnå min drøm om et mere aktivt arbejdsliv.

Jeg har gennemført uddannelsen “anatomi og fysiologi” hvor vi har lært om kroppens knogler, muskler, deres funktion og hele kroppens kredsløb. Der er utrolig meget teori som skal læres og huskes på temmelig kort tid, men det har været vildt spændende.

Uddannelsen sluttede vi af med en multiple choice test med 100 spørgsmål, hvor vi skulle have 60% korrekt for at opnå karakteren 02.

Herefter sprang jeg ud i uddannelsen til fitnessinstruktør, hvor vi lærte mere om kroppens muskler, hvilke muskler der bruges i forskellige træningsformer og hvilken funktion de har. Uddannelsen var mere aktiv, da vi arbejdede meget med det praktiske i forhold til at træne andre mennesker. Denne uddannelse satte mig lidt på prøve, da det virkelig kræver, at man kommer ud af sin comfort zone og ikke er bange for at lave fejl.

Denne uddannelse sluttede vi af med en skriftlig samt en mundtlig eksamen. Den skriftlige eksamen bestod af en test med forskellige spørgsmål om bl.a. bevægelsesanalyser, kredsløbet og små cases. Den mundtlige eksamen bestod af en case, som vi fik tilsendt 2 dage forinden eksamen. Her skulle vi forberede casen og fremlægge vores individuelle løsning på denne for vores lære og censor – til sidst skulle vi instruere i en øvelse som vores lære eller censor valgte. Denne øvelse kendte vi altså ikke på forhånd.

Til sidst har jeg taget uddannelsen til personlig træner, hvor vi har lært rigtig meget om styrketræning, metcon træning og andre alternativer til træning. Uddannelsen har været meget aktiv, da det er vigtigt at vi selv har været igennem de træningsformer vi vil komme til at udsætte andre for. Herudover har vi arbejdet med kost og vægttab, hvor vi havde en undervisningsdag med Henrik Duer – det var virkelig spændende. Her fortalte han ligeledes om livet som personlig træner, hvad det kræver, mulighederne som selvstændig/ansat og meget mere. Under denne uddannelse har vi også arbejdet med motivation, da det er vigtigt for os som personlige trænere, at kunne motivere vores klienter i deres træning eller vægttab. Dette emne har været vanvittig spændende og et emne jeg i den grad godt kunne tænke mig at arbejde videre med.

Uddannelsen blev afsluttet med en mundtlig eksamen, hvor vi igen skulle løse en case, som vi fik tilsendt 5 dage inden eksamen. Denne case skulle ligeledes løses og fremlægges for lære og censor.

Det har været en super god oplevelse hele vejen igennem, hvor vi er blevet undervist af super dygtige lærer, der har været plads til alle uanset niveau og der er blevet skabt gode relationer. Jeg er meget tilfreds! Til efteråret snupper jeg uddannelsen til kostvejleder også –  dette glæder jeg mig rigtig meget til, da jeg virkelig har fået øjnene op for hvor vigtig kosten er.

Er du ligeledes fristet af, at blive klogere på dig selv og din træning eller vil du ud og arbejde med mennesker, så er dette uddannelsen/uddannelserne for dig. Tjek deres hjemmeside ud og find uddannelsen for dig!

www.fitness-institute.dk

 

 

 

 

 

 

NEAT – Nøglen til vægttab

Jeg havde fornøjelsen af, at blive undervist i kost og vægttab af Henrik Duer på min uddannelse som Personlig Træner hos Fitness Institute i Århus. Henrik Duer kom blandt andet ind på vigtigheden af NEAT, som er en forkortelse af Non Exercise Activity Thermogenesis, og dækker over den aktivitet vi laver som IKKE er træning.  Her kan nævnes gåture med hunden, tage cyklen på arbejde, stå af et stoppested før, slå græs, leg fangeleg med ungerne osv.

I forbindelse med vægttab kommer man ofte til at undervurdere vigtigheden af NEAT eller måske slet ikke tænker over den, men den kan være nøglen til vægttab. Når man er i gang med et vægttab er det selvfølgelig rigtig godt at træne, men at træne 2-3 gange om ugen og så bare sidde på sin flade resten af dagen batter ikke ret meget. Faktisk vil 2-3 timers træning om ugen “kun” bidrag med ca. 200 g på vægten om ugen. (Dette vil selvfølgelig stige efterhånden som man kommer i bedre form). Men det er her at NEAT kommer ind i billedet – man kan relativt nemt hente yderligere 200 g ved hjælp af NEAT. Lav nogle aktive pauser på jobbet, gå en ekstra tur med hunden, tag cyklen frem for bilen. NEAT er en stor faktor i et vægttab, som man skal justere på lige fod med kost og træning.

De dage man ikke træner er anbefalingen at nå 10.000 skridt om dagen. Dette kan man nemt holde øje med ved hjælp af en skridttæller. Det vil ofte være en ret stor øjenåbner.

Er vægttabet gået lidt i stå, men man passer sin træning og kostplan, så kan NEAT være den faktor der kan genstarte vægttabet igen. Hvis det ikke er muligt at træne mere eller at skrue yderligere ned på kalorierne, så kan det være relativt nemt at skrue op for sin NEAT, da det kan gøres ved lige præcis de aktiviteter der passer dig og når det passer dig.

Man skal dog lige være opmærksom på, at hvis man træner relativt hårdt, så kan det gå ud over ens NEAT. Hvis man skruer op for intensiteten på træningen så kan man helt ubevist komme til at kompensere ved at lave mindre NEAT, da kroppen måske er mere træt eller man har ømme muskler, og derfor vælger sofaen frem for en gåtur eller tager bilen i stedet for cyklen.

Er du interesseret i køb af kost- og træningsplaner eller bøger fra Henrik Duer, så kan du se udvalger her.

MetCon træning

Hvad er nu det for en størrelse?

Vi er på min uddannelse til personlig træner hos Fitness Institute i Århus blevet introduceret for den form for træning der kaldes MetCon. MetCon er en forkortelse af Metabolic Conditioning.

MetCon går i alt sin enkelthed ud på, at træne utrolig effektivt på kort tid. MetCon er ikke decideret styrketræning, men nærmere en form for kredsløbstræning med fokus på korte pauser, for at holde pulsen oppe.

MetCon kan laves på utrolig mange måder, og mange kender måske konceptet fra crossfit eller cirkeltræning, hvor man går fra en øvelse til en anden med meget korte pauser mellem hver øvelse.

En MetCon består som oftes af 4-8 øvelser, som køres lige efter hinanden med korte pauser imellem. Ofte bruger man 40 sek. arbejde og 20 sek. pause pr. øvelse, men det er fuldstændig op til en selv – dog skal pauserne være så korte at pulsen forbliver høj. Efter hver runde (4-8 øvelser) holdes ca. 2 min. pause – dette gentages 3-5 runder alt efter træningserfaring.

MetCon har utrolig mange fordele:

Høj kalorieforbrænding på kort tid

Utrolig effektivt til vægttab

Giver en høj efterforbrænding

Store variationsmuligheder – det bliver aldrig kedeligt

Alle kan træne MetCon træning uanset form og træningserfaring

Her kommer der lige et par ideer til en MetCon træning for både begyndere og de lidt mere erfarne.

Begynder workout:

Walking lunges (evt. med håndvægte) – 40 sek. arbejde – 20 sek. pause

Planke – 40 sek. arbejde – 20 sek. pause

Gobletsquat – 40 sek. arbejde – 20 sek. pause

Sjipning – 40 sek. arbejde – 20 sek. pause

Pause 2 min. – gentag 3 runder.

Ved en pause på 2 min. mellem hver runde skal der i alt trænes i 18 min.

Øvet workout:

Wall balls – 40 sek. arbejde – 20 sek. pause

Roning – 40 sek. arbejde – 20 sek. pause

Push ups – 40 sek. arbejde – 20 sek. pause

Russian Twist – 40 sek. arbejde – 20 sek. pause

Box jumps – 40 sek. arbejde – 20 sek. pause

Pause 2 min. – gentag 3 runder

Ved en pause på 2 min. mellem hver runde skal der i alt trænes i 21 min.

Giv den fuld gas og du vil opleve en fantastisk træning med sved på panden på meget kort tid.

God træning!

 

 

 

 

Tur til KBH

Jeg var så heldig at få billetter til tenniskampen mellem Caroline Wozniacki og Venus Wiliams i Telia Parken d. 30/4 2018. Det var en super god oplevelse, og mega fedt at opleve stemningen omkring det hele.

 

 

 

 

 

På turen til KBH rundede vi Shape it, som er en butik med træningstøj og tilbehør. Jeg er super fan af deres mærker som bl.a. Better Bodies, I Can i will, Famme og mange flere. Jeg er en flittig bruger af deres netbutik www.shapeit.dk.

Jeg fik købt 2 par træningsbukser og 2 bluser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De blå tights er fra Famme og er vanvittig lækre. De er ikke Squat sikre, men de er SÅ skønne at have på.  De lilla (eggplant) bukser er ABS2B og er ligeledes super lækre. De er meget store i størrelsen (str S passer mig) de er rynket på bagdelen hvilket jeg synes ser fedt ud. De to bluser er begge fra Better Bodies. Med i købet fik jeg 3 protein barer med fra Barebells. De var virkelig lækre – havde aldrig smagt dem før og må sige at det er de beste barer jeg nogensinde har smagt. De kan varmt anbefales!!

 

 

 

 

 

 

Jeg vil ikke være normal!!

Hvad vil det sige at være normal? I dagens Danmark er det faktisk statistisk normalt at blive skilt (næsten 50%), at være overvægtig (40%), at have gæld samt at gøre hvad andre gør – også selvom man faktisk ikke selv har lyst. Vi følger strømmen, da vi er meget opmærksomme på hvad andre tænker om os.

Jeg har lige læst, at hver 5. danskers gode intentioner om en ny livsstil eller vægttab falder til jorden allerede inden for den første uge i det nye år. Og dette skyldes primært, at hverdagen på dette tidspunkt er trådt i kraft, hvilket sætter krav til vores tid og overskud.

I 2017 var de 2 mest populære nytårsfortsætter: ”at tabe mig” (29%) samt at dyrke mere motion (27%).

Det kan være svært at give sig 100% hen til at følge en særlig kostplan for vægttab eller muskelopbygning, da det kræver at man tør at være unormal. At følge en kostplan kræver, at man tager sin mad med sig rundt for at kunne spise den rette mængde mad på bestemte tidspunkter, og det kan være en stor overvindelse for mange mennesker. Det får os til at føle os anderledes end andre, og nogle mennesker vil måske grine af det. Man kan ligeledes ikke deltage på samme niveau i sociale arrangementer med venner, familie eller kollegaer, da hverken øl, kage eller junkfood er en del af kostplanen.

Jeg er kendt som hende ”sundhedsfreaken” på mit job, da jeg har alt min egen mad med i en køletaske og spiser ikke kage eller fælles morgenmad om fredagen (og tro mig – der er meget kage!!) Men jeg har et mål, som jeg VIL nå, og det skal ikke sættes over styr fordi mine kollegaer synes, at det er underligt eller ikke kan sætte sig ind i min måde at leve på. Heldigvis har jeg faktisk kun fået mange skulderklap og ros for min dedikation og stålvilje, hvilket jo giver endnu mere motivation.

Hvem har ikke oplevet at kalde nogen for ”stræber” i skolen fordi de brugte mere tid på lektier end vi andre gjorde?? Men hvorfor?? De havde jo bare et større mål med deres studie end vi andre måske havde – og stor respekt herfra, for at gå efter målet fremfor at lade sig lokke/overtale af andre til at bruge weekenden på fester fremfor at læse. Det samme gør sig gældende i fitness verdenen – jeg vil meget hellere stå fredag og lørdag aften i fitnesscentret og nørde teknik end jeg vil i byen. Og det er der intet i vejen med – tvært imod!! Dette viser blot ægte dedikation for at nå sit mål. Tag ære i at skille dig ud fra mængden.

 

 

 

Risalamande

Vil I også ligesom mig gerne spare lidt på kalorierne her i julen, hvor alt hvad vi spiser stort set er fyldt med fedt og sukker!!?? For mig er risalamanden ikke alfa omega, men man spiser det jo bare alligevel for det skal man jo når det er jul. Så hvorfor ikke spise en sundere version??

Jeg har blandt andet lavet nogle virkelig lækre dadelkugler uden hverken smør eller sukker. I kan se opskriften i et tidligere indlæg.

I dag har jeg lavet en portion risalamande, som skal spises i morgen. Denne version er lavet på hytteost og vanilje yoghurt, og smager faktisk rigtig godt.

Du skal bruge:

Hytteost

Vanilje yoghurt

Vaniljesukker

Sødemiddel

Mandler

Bland 3 spsk. hytteost og 4 spsk. vanilje yoghurt sammen. Tilføj 1/2 tsk vaniljesukker og et sprøjt sødemiddel. Hak derefter en lille håndfuld mandler og bland i.

Velbekomme og rigtig glædelig jul🎅🏻

 

December måned

Hvordan kommer man igennem december måned uden at tage alt for mange kilo på??

Jeg har tit undret mig lidt over, at lige så snart vi rammer december måned så går folk fuldstændig amok i slik og kager?? Så er det lige pludselig i orden at spise slik/kage hver dag, og slikskålen kan bare stå fremme hele tiden….?? Selvfølgelig er der en vis hygge over december måned – ingen tvivl om det, og vi er selv en børnefamilie her, hvor der selvfølgelig også skal åbnes chokoladejulekalender, men jeg lader ikke bare min søn spise ubegrænset af hverken slik eller kage hver dag bare fordi det er december. Jeg vil ikke spise anderledes bare fordi det er december – ofte er alle de her “hyggestunder” overflødige og spild af en masse kalorier. “Jamen det er jo december – så må vi godt” …..øhh hvorfor???

Herhjemme spiser vi fuldstændig almindeligt mad, og laver ganske almindelige madpakker, som vi ville gøre i hvilken som helst anden måned på året. Der vil selvfølgelig være en del julefrokoster m.v. her i december, og det skal der selvfølgelig være plads til, men hvorfor skal alting overgøres sådan, og hvorfor skal man spise dobbelt så meget som man plejer??

Vi skal selvfølgelig også hygge os til jul og nyde juleaften med god mad og hygge samt et par julefrokoster, men efter min mening kan man sagtens nyde julen og julemaden uden at skulle proppe sig i unaturlige mængder mad. Man kan sagtens spise både flæskesteg, sovs, kartofler, risalamande og juleslik uden at tage en masse kilo på.

Jeg er selv på diæt – også her i julen, og jeg har en klar forventning til mig selv og til hvordan jeg vil overholde min kostplan, og forhåbentlig ikke tage på her i julen.

 • Jeg vil holde min kostplan hver dag, også de dage hvor der er julefrokost eller andet. Holdes kostplanen hele dagen indtil julefrokosten afholdes, så vil det kun være det ene måltid der udskiftes og mit blodsukker vil på den måde være stabilt, og behovet for at overspise minimeres.
 • Træningen skal holdes i hele måneden, og gerne intens træning som skaber en højere efterforbrænding, som vil minimere skaderne af indtaget af juleguf og julemad.
 • Juleaften skal nydes med god mad, men samtidig vil jeg stadig have fokus på at spise langsomt, nyde maden samt have fokus på portionsstørrelse.
 • Ingen skal sidde med dårlig samvittighed til jul. Nyd de dage, hvor der er julefrokost, juleaften m.v., men spis normalt de andre dage.
 • Et sted hvor man kan spare en masse kalorier er på alkoholen – det er nogle meget dyre kalorier, da man ikke får alverden for dem – udover tømmermænd!!

Det var lige nogle december-tanker fra mig.

Dejlig søndag aften til jer alle sammen.

 

 

Æggehvider

I min nye kostplan er der en del retter hvori der skal bruges æggehvider. Det kan f.eks. være til havregrød, omeletter, scrambled eggs m.v.

Æggehvider er bare rent protein uden noget fedt, og når man er på diæt så er der mange kalorier at spare ved at bruge æggehvider, og ikke hele ægget. Men æggeblommen har såmænd også mange gode næringsstoffer, så man skal ikke være bange for at spise æggeblommen også.

Det kan dog blive en ret dyr affære at skulle købe almindelige æg i supermarkedet for at sortere æggeblommen fra og kun bruge hviden – og ikke mindst spild af god mad!!

Derfor har jeg har Googlet mig igennem alverdens webshops, hvor der kan købes æggehvider på flaske/dunk. Der findes en masse steder hvor man kan købe store 5 liters dunke med en holdbarhed på 4-5 måneder – men det er jeg nu alligevel lidt skeptisk overfor, og så meget æggehvide får jeg vist heller ikke brugt.

Men så fandt jeg Bulk Powders, som sælger æggehvider på flasker af 500 g, hvilket passer perfekt til mig. Det er en mængde som jeg ved jeg vil få brugt indenfor en uges tid. Jeg vil hellere købe ind lidt oftere og så vide at det er friske råvarer jeg indtager end at have en dunk stående i 4 måneder, som jeg ikke helt kan gennemskue holdbarheden af. Jeg har købt 6 flasker af 500 g – altså 3 liter til 189 kr. hvilket er ret billigt. Æggehviderne behøver ikke at stå på køl ligesom æggene fra supermarkedet.

Så hvis I ligesom mig gerne vil have god kvalitets æggehvider til en fair pris og en overskuelig mængde så køb dem her.

Dadelkugler med peanutbutter og mandler

Der har været gang i det lille køkken her til aften.

 

 

 

 

 

Har lavet disse lækre dadelkugler med peanutbutter og mandler, som bare smager vanvittigt godt!!

Det gode ved disse dadelkugler er, at de kun indeholder gode råvarer herunder dadler, mandler, peanutbutter, kokosolie, kokosmel og ren kakao. Og så smager de bedre end de traditionelle havregrynskugler hvis I spørger mig, hvori der ofte både er masser af smør eller fløde.

Det tog mig ca. 45 min. at lave disse kugler samt at rydde op i køkkenet bagefter, så det er ret nemt at gå til.

Jeg lavede 35 kugler, som måske var ret store, så der kan nok godt laves ca. 40-45 kugler ud af denne opskrift.

I hele opskriften er der ca. 1.850 kcal, hvilket udgør ca. 53 kcal. pr. kugle, når man ligesom mig laver 35 stk.

Du skal bruge:

 • 200 g dadler
 • 50 g mandler
 • 3 spsk. kokosolie (smelt ved svag varme)
 • 4 spsk. kokosmel
 • 3 spsk. peanutbutter
 • 3 spsk. kakaopulver

Fremgangsmåde:

 • Blend dadlerne til en blød masse.
 • Hak mandlerne i den størrelse du ønsker, og bland med dadlerne.
 • Tilføj kokosmel, peanutbutter, kakao og det smeltede kokosolie, og bland det hele godt sammen.
 • Tril små kugler, og vend dem evt. i kokosmel. Stilles herefter på køl.

God fornøjelse

 

Fitness Institute

Så er beslutningen taget!! I 2018 – nærmere betagnet uge 2, vil jeg starte på uddannelsen til fitnessinstruktør, personlig træner samt kostvejleder hos Fitness Institute i Århus. Det bliver SÅ vildt!! Fuck jeg glæder mig (undskyld mit sprog)

Da jeg jo har et fuldtidsjob i hverdagene, skal jeg læse i weekenderne fra 9-16 (både lørdag og søndag)

Jeg starter ud med anatomi og fysiologi, som varer i 5 uger (fra uge 2-6) Herefter skal jeg tage fitnessinstruktør som varer i 6 uger (fra uge 16-21), personlig træner i 6 uger (fra uge 22-27) og til sidst kostvejleder, som varer i 5 uger (fra uge 35-40)

Jeg har valgt at ligge de forskellige moduler med så meget pause imellem som muligt, da 6 måneders intens uddannelse ikke rigtig hænger sammen med fuldtidsjob, familieliv m.v. På den her måde bliver det nemmere at overskue, og der kan pustes ud mellem modulerne. Det kommer selvfølgelig til at tage lidt længere tid, men hellere dette frem for at køre surt i det inden jeg når halvvejs.

I mit tidligere liv ville jeg aldrig have haft troen samt modet til at gennemføre sådan en uddannelse. Jeg har brugt alt for mange år på at tænke praktisk – kan det nu også lade sig gøre? Har jeg nu tiden til det? Hvad med familien? osv. osv. Men jeg fortjener at gøre det der gør mig glad!! Og jeg kan godt!!

Jeg glæder mit helt vildt til at kunne bruge mere tid på det jeg brænder helt vildt for samt på sigt at kunne hjælpe andre med en livsstilsændring, ligesom jeg selv er blevet hjulpet.

Jeg vil naturligvis melde ind med mine oplevelser med uddannelsen her på siden – så følg med!